КУЧЕТА +-
КОТКИ +-
Филтри ШАМПОАНИ
Изчисти филтрите
Марки
ВИД ЕФЕКТ

ШАМПОАНИ

Къпането е задължителен, неизбежен елемент от живота на едно домашно куче- дори ако то не е много съгласно! Честотата на баните зависи от фактори като начин на живот и предназначение на кучето, дали живее в двор, в клетка или в дома, тип космена покривка, възраст, здравословно състояние... Рано или късно обаче - дори и да е само два пъти годишно - всеки собственик се сблъсква с необходимостта да изкъпе кучето си.

Знаем ли как да го правим правилно?

Процесът не трябва да е стресиращ!

Вероятно звучи странно - все пак става въпрос за нещо колкото рутинно, толкова и приятно. За нас,хората, обаче!

За кучето изобщо не е рутинно, а не може да се твърди и, че е приятно. Дори за влюбените във водата породи като Нюфаундленд и Лабрадор къпането с душ и препарати няма нищо общо с доброволното влизане в реки и водоеми!

 Погрижете се водата да е с умерена температура и налягане - леденият (или врял), брулещ с пълна сила душ няма да предразположи животното да се отпусне. Играчките в банята може и да помагат понякога, но гласът и жестовете Ви са най-доброто успокоение за изнервеното куче!

Особено внимавайте с ушите!

Не насочвайте струята в лицето на животното - стресиращо е, освен това рискувате да напълните ушите с вода. Изплаквайте главата откъм тила. Ушите почистете с влажна, добре изстискана кърпа.

Ако ще къпете кучето във ваната, което е добър вариант за средноразмерни породи, не я пълнете много - нека животното да чувства, че е стъпило стабилно. За дребни породи и бебета кучета подходящ вариант е и умивалникът - и е най-добре да държите животното в ръка, след като го насапунисате, и просто внимателно да го изплаквате с приятно топла, умерена струя.

След баня задължително подсушете животното - ако се налага и със сешоар!

Филтри
Подреди по