КУЧЕТА +-
КОТКИ +-

Royal Canin Calm Small Dog - пълноценна диетична храна за кучета в зряла възраст за подпомагане при стресови ситуации 4 кг.

71,00 лв.
 • Марка: Royal Canin
 • Кат. номер: 332688
+ -
Купи
Моля, изберете:

CALM съдържа уникална комбинация от хранителни вещества, които допринасят към регулиране на емоциите при животните.

Показания:

 • Помага на кучетата под 15 кг да се справят със стресови ситуации
 • Допринася за борбата със стрес индуцирани храносмилателни и кожни прояви
 • В подпомагане на поведенческа терапия за страхови разстройства

Противопоказания

 • Хронична бъбречна недостатъчност
 • метаболитна ацидоза
 • Сърдечна дисфункция
 • Хипертензия
 • Панкреатит
 • Хиперлипидемия

CALM трябва да се използва за период от 2 до 3 месеца. Нейната абсолютна безопасност, обаче, позволява да се използва и през целия живот на животното, ако има нужда. В идеалния случай, на животното трябва да се дава CALM десет дни преди всеки предвиждан период на стрес (заминаване на почивка, местене в друга къща, раждане на бебе, ремонт на дома и т.н.).

Трипсичен хидролизат на млечен протеин (α-S1 касеин), съдържащ активен патентован пептид с регулиращи стреса свойства: α-касозепин. L-триптофанът е предшественик на серотонина, който е нервен предавател, играещ съществена роля в регулирането на тревожността, съня и апетита.

Комбинация на високо усвояеми протеини (L.I.P.* протеини), каша от цикория и рибено масло, осигуряваща максимална храносмилателна толерантност.

Синергично действие на патентован коктейл от 4 витамина (пантотенова киселина, инозитол, ниацин и холин) и 1 аминокиселина (хистидин) за подсилване на ефективността на кожната бариера и ограничаване на риска от кожно раздразнение, чрез подсилване на синтеза на керамиди и ограничаване на загубата на вода през епидермиса

Ефектът на механично триене от суха храна върху зъбите може да се усили, чрез включване на активни съставки с натриев фосфат. Тези хващачи на калция ограничават концентрацията му в слюнката в устата и косвено забавят калцирането на зъбната плака.

CALM съдържа казеин трипсичен хидролизат, който се е доказал като ефективен при неспокойни кучета в доза от 15 мг/кг живо тегло/ден. След 8 седмици, EDED* резултатът на кучетата от α-касозепиновата група е сравним с този на групата, третирана със Селегилин, избрания контролен медикамент (Béata C. 2006). CALM също взима предвид риска от камъни в пикочния мехур при кучета от дребни породи.

Състав: Ориз, дехидратирано птиче месо, царевица, пшенично брашно, животински мазнини, дехидратиран свински протеин*, хидролизирани животински протеини, каша от цикория, минерали, пшеничен глутен*, соево масло, рибено масло, Фрукто-олиго-захариди ,натриев полифосфат, трипсинов хидролизат от алфа-S1 казеин**, масло от пореч, екстракт от невен (източник на лутеин). *L.I.P.:протеини, с много висока усвояемост. **Хидролизиран млечен протеин
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!