Otican (Отикан) - капки за уши за по-добра ушна хигиена при кучета 15 мл.

Otican (Отикан) - капки за уши за по-добра ушна хигиена при кучета 15 мл.
Модел: 20647
Наличност: В наличност
6.30 лв
К-во: Добави в кошницата

Отикан е предназначен за почистване и поддържане хигиената на ушите на кучетата.
Притежава локално охлаждащи и дезодориращи свойства,на основата на антисептичните качества на използваните в Отикан вещества (хлорхексидин,боракс и ментово масло).

Грижата за кучетата включва и поддържане на добрата хигиена на ушите, особено през летните дни с високи дневни температури. Проблеми с хигиената на ушите, като породно предразположение имат особено нашите любими кокери, пудели, басети, пекинези-кучета с дълги провиснали уши или силно окосмени ушни канали. Проблеми с хигиената имат и немските овчарки, добермана, боксера и други породи кучета, които са с открити ушни канали, както и някои ловни породи кучета с провиснали уши. Съществуват определени условия и предпоставки за влошаване хигиената на ушите, а именно силната запрашеност, попадане на усили, плевелни семена и кърлежи в ушните канали, натрупване на ушна кал, температури над 25-30 градуса. В тези случаи е възможно да се появи безпокойство с тръскане на главата, търкане на ушите с лапи и зачервяване на ушната раковина.
За преодоляване на тези проблеми и непредвидени усложнения по хигиената на ушите с успех се използват капките за уши Отикан. Разтворът Отикан е вложен в удобен ушен капкомер, лесно приложим, след предварително добро почистване на ушния канал с тампон напоен с кислородна вода и последващото му подсушаване. Повдига се ухото и се накапва в зависимост от големината на кучето, върху вутрешната и долна част на раковината - 15-20 капки, а след това с още 5-10 капки, с помоща на тампон се намазва и ушната раковина.
Използвайки Отикан два пъти дневно, се получава необходимото подобряване хигиената на ухото изразяващо се в приятно за кучето охлаждане и вентилиране на външното ухо, преодоляване на замърсяването му и изчезване на неприятната миризма от ушите. Важен момент в следващите дни е, че кучето възтановява спокойствието си, тъй като се преодолява сърбежа, като дразнещ фактор.
Отикан се понася без проблеми, като не са установени и странични явления.
Капкомера с Отикан се съхранява на умерена температура и може да се използва една година след датата на производство.
При установяване на болезненост в областта на ушите се обърнете своевременно към ветеринарен специалист.
Отикан е ефикасен продукт,грижещ се за добрата хигиена на ушите на кучетата